Ciemny, jasny, razowy, orkiszowy, na zakwasie. To tylko kilka rodzajów chleba, które występują na naszym rynku. Różnią się one nie tylko smakiem i wyglądem, ale przede wszystkim zawartością substancji odżywczych. czytaj »
To on odpowiada za jakość naszego snu. Materac, bo o nim mowa, składa się
z różnorodnych warstw. Jakie surowce powinny znaleźć się w jego wnętrzu? Razem
z ekspertem Fabryki Materacy JANPOL radzimy na jakie surowce warto zwrócić uwagę przy wyborze materaca.
czytaj »
Myślisz o uprawianiu sportu, żeby zrzucić zbędne kilogramy i być zdrowszy? Bieganie niekoniecznie musi być dla Ciebie najlepszym wyborem. Zwykły spacer może okazać się lepszą i zdrowszą decyzją. czytaj »
Katar to częsta dolegliwość z jaką każdy z nas co pewien czas się zmaga. Czy tak oczywistą czynność jak wydmuchiwanie nosa można robić źle? Czego nie powinniśmy robić i jak prawidłowo wydmuchiwać nos? czytaj »
Dietetycy i trenerzy fitness przekonują nas, że odpowiednio zbilansowane posiłki w połączeniu z aktywnością fizyczną pozwolą nam osiągnąć upragnioną sylwetkę. Jednak jak w natłoku codziennych zajęć znaleźć czas na zdrowe gotowanie i regularne jedzenie? Z pomocą przychodzi najnowsza technologia. Z wielofunkcyjnym urządzeniem Thermomix® w szybki i prosty sposób przyrządzisz lekkie posiłki do pracy i już nigdy nie będziesz musiała sięgać po gotowe dania pełne zbędnych dodatków. czytaj »
Jakie powinny być dobre okulary? Na co powinnyśmy zwracać uwagę przy ich wyborze? Jakie możliwości technologiczne oferuje nowoczesna optyka i czy warto inwestować w innowacyjne rozwiązania, pojawiające się na rynku? czytaj »
Wiele osób jest przekonanych, że codzienna kąpiel jest wskazana ze względów higienicznych. Każdy chce być czysty, ładnie pachnieć i być zdrowy. Okazuje się, że codzienna kąpiel wcale nie jest dobra dla naszego zdrowia. czytaj »
Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Kres jesienno-zimowy to czas wzmożonej podatności na przeziębienia. Aura jest nieprzewidywalna, występują duże wahania temperatur i nagłe załamania pogody, a układ immunologiczny zmuszony jest toczyć nieustanną walkę z wirusami i infekcjami, które tylko czekają, żeby zmusić nas do pozostania w łóżku. Recepta na chorobę jest prosta – wystarczy nie chorować. Tylko jak to zrobić? czytaj »