Podobne porady

Zdrowotne zastosowanie dzikiego bzu

Gastrosfera | 2015-11-10 16:40

Drzewo życia – tak w kulturach germańskich traktowany był, ze względu na swoje właściwości lecznicze, dziki bez. Jedna z najstarszych roślin powszechnie występujących w całej Polsce uznawana jest za naturalne dobro i stosowana w domowej medycynie, jako źródło zdrowia. Jest to krzew, który osiąga od 3 do 10 metrów wysokości, ma intensywnie pachnące białe kwiaty, z których powstają kiście ciemnofioletowych owoców. czytaj »

Znaleziono: 379
Woda z kranu Smaczna i zdrowa woda wprost ze studni
Gastrosfera | 2016-12-29
Nie wszystkie polskie gospodarstwa domowe korzystają z sieci wodociągowej. Z różnych powodów ich właściciele decydują się zainwestować w przydomową studnię. Samo wykopanie i odpowiednie zabudowanie dołu nie wystarczy, aby mieć dostęp do dobrej i czystej wody. Niemniej stworzenie czystego źródła na własnej działce jest nie tylko możliwe, ale i zaskakująco proste. czytaj »
Porada id 5400 Zdrowe oczy z wiekiem
mniam | 2016-12-28
Nie trać głowy, gdy z wiekiem Twój wzrok zacznie się pogarszać! Dowiedz się, które z problemów dotyczących oczu po 40. roku życia są nieuniknione, a którym można zaradzić. Wzrok jest jednym z najważniejszych zmysłów. Z biegiem lat ostrość widzenia często ulega niestety pogorszeniu. Ma na to wpływ wiele czynników, zarówno biologicznych, jak i środowiskowych. Co powinniśmy wiedzieć na ten temat? czytaj »
Porada id 5391 Odwrócona osmoza, czyli z czym to się pije
Gastrosfera | 2016-12-22
Wielu z nas zapewne słyszało nie raz o „odwróconej osmozie”. Co prawda o tej dziwnie brzmiącej technologii uzdatniania wody mówi się już od kilku lat, to jednak wciąż do końca nie wiemy o co tak naprawdę chodzi i dlaczego ten temat powraca do nas coraz częściej. A przecież jest to najdoskonalszy i w pełni bezpieczny sposób filtrowania wody, dostępny dla każdego. czytaj »
Porada id 5371 Okulary do pomieszczeń w pracy i w domu – do czego służą i czy są potrzebne?
mniam | 2016-12-09
Coraz więcej osób skarży się na zmęczenie wzroku, pieczenie, łzawienie i ból oczu. Często dolegliwości te nie są związane z konkretną chorobą tylko długotrwałym przebywaniem w zamkniętych pomieszczeniach lub pracą przed monitorem komputera. czytaj »
Porada id 5330 Superfoods? A co to takiego?
mniam | 2016-11-21
Niesamowity rozwój biotechnologii oraz świadomości konsumenckiej w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat sprawiły, że nigdy nie wiedzieliśmy o żywności i jej wpływie na organizm więcej, niż obecnie. czytaj »
Porada id 5315 Zatrzymanie wody w organizmie. Jak sobie z tym poradzić?
Gastrosfera | 2016-11-10
Od czasu do czasu dopada to każdego. Obrzęknięte nogi, doskwierające zmęczenie, wreszcie szalejąca waga pokazująca – mimo stosowania restrykcyjnej diety – co rusz nowe kilogramy. Jesienny spadek formy? Niekoniecznie. Mało kto upatruje przyczyny takiego stanu zdrowia tam, gdzie trzeba. czytaj »
Porada id 5299 Czy pogorszenie wzroku po 40-tym roku życia jest nieuniknione?
mniam | 2016-10-31
To, że wraz z wiekiem pogarsza się wzrok, nie jest żadną tajemnicą. Nie wszyscy jednak zdają sobie sprawę, że problem ten dotyczy każdego z nas – i to już około 40 roku życia. W tym okresie u większości osób zaczynają występować pierwsze objawy prezbiopii. czytaj »
Porada id 5254 Jak dbać o wzrok i zdrowie swoich oczu - Co to jest wysiłek akomodacyjny oka, czy każdy jest na niego narażony i czy można go uniknąć?
mniam | 2016-10-11
Laptopy, tablety, smartfony, systemy nawigacji samochodowej – to przedmioty, z którymi mamy styczność na co dzień. Z jednej strony czynią życie łatwiejszym, z drugiej jednak obarczają nasze oczy koniecznością ciągłej gotowości, zmuszając je do szybkiego reagowania i nieustannego wykorzystywania mechanizmu akomodacji odpowiedzialnego za ostrość widzenia. czytaj »
Porada id 5219 Woda. Jaką rolę odgrywa w naszym organizmie?
Gastrosfera | 2016-09-26
Bezbarwna, niepozorna ciecz, dostępna na wyciągnięcie ręki i obecna w niemalże wszystkich produktach żywnościowych. Woda, bo o niej właśnie mowa, stanowi nawet 70% masy dorosłego człowieka. Jaką rolę odgrywa w naszym życiu i dlaczego tak ważną? czytaj »
Porada id 5218 Deska serów – jak ją skomponować?
Gastrosfera | 2016-09-26
Podawana w formie przekąski lub przystawki, dobra na przyjęcie i spotkanie z przyjaciółmi, a nawet romantyczną kolację. Popularna w krajach południowych, aczkolwiek coraz bardziej doceniana w Polsce. Uwielbiana przez koneserów dobrych trunków oraz smakoszy apetycznych przystawek. Prosta, pyszna i różnorodna. Deska serów! Kto z nas o niej nie słyszał? czytaj »
Znaleziono: 379