Książka, którą już masz na swojej półce, za mały sweter a może
perfumy, które w ogóle Ci się nie podobają? Jeśli i w tym roku otrzymałeś nietrafiony prezent – nie chowaj go głęboko w szafie tylko sprzedaj!
czytaj »
Ogrzewanie na podczerwień, zwane również ogrzewaniem promieniowym, jest coraz popularniejszym rozwiązaniem w dziedzinie ogrzewania domów i pomieszczeń. Jest to innowacyjna technologia, która wykorzystuje promieniowanie podczerwone do bezpośredniego ogrzewania przedmiotów i powierzchni, a nie powietrza. Czy jednak jest to opłacalne rozwiązanie? czytaj »
W tym roku ostatnim świętem, które przypada w niedzielę w 2020r. jest Święto Zmarłych. Zgodnie z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego z października z 2012r. pracodawca .... czytaj »
Wielkanocne dekoracje można wykonywać na różne sposoby z wielu materiałów. Papier, drewno i masa solna to tylko niektóre z produktów, z których można wycinać lub formować ciekawe kompozycje czytaj »
Większe lub mniejsze iglaste drzewko jest niezbędną częścią świątecznej aranżacji. Warto poddać je nowoczesnej dekonstrukcji, złamać stare zasady, niektóre elementy połączyć w nowy sposób, a inne zwielokrotnić. Prezentujemy efekt nowoczesnego podejścia do choinkowej tradycji w wysmakowanym wnętrzu. czytaj »
Okres Bożego Narodzenia to chyba jedyny czas w roku, kiedy tak dużą wagę przywiązujemy do wystroju wnętrz. I słusznie! Świąteczne dekoracje, w postaci ozdób choinkowych, stroików, świec i lampionów, pozwalają nam poczuć wyjątkowy klimat na długo przed Świętami. Warto jednak pamiętać o umiarze i postawić na jeden zestaw kolorystyczny. czytaj »
Wyśmienity, klarowny barszcz świąteczny, który podbije podniebienia domowników i gości! Poznaj wyjątkowy przepis na aromatyczny barszcz serwowany z uszkami z kapustą i grzybami. czytaj »
Okres zimowy to trudny czas dla skóry twarzy – słabną jej naturalne mechanizmy obronne, co sprawia, że traci nawilżenie niemal dwukrotnie szybciej niż latem. Mróz, wiatr i suche powietrze w ogrzewanych pomieszczeniach naruszają barierę lipidową, a co za tym idzie – sprawiają, że skóra staje się odwodniona i szorstka. Na szczęście istnieje szereg sposobów, by o nią zadbać. czytaj »
Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny projekt kuchni, odpowiednie przechowywanie środków spożywczych oraz alarmujące SMS-y wysyłane przez twoją lodówkę. Poznaj kilka prostych sposobów na to, jak racjonalnie gospodarować zasobami spożywczymi. Czas start. czytaj »