Podobne porady

Siekane kotleciki z kurczaka z kolorowym ryżem

Fly_PR | 2024-05-28 15:56

Siekane kotleciki z kurczaka mają złocisty kolor, są chrupiące i pełne wartościowych dodatków, np. w postaci marchewki czy cukinii. Podane z zabarwionym kurkumą ryżem zachęcą do posiłku najmłodszych i będą pysznym posiłkiem dla całej rodziny. czytaj »

Znaleziono: 97
Porada id 7284 Gdy na dworze śnieg lub plucha – jak planować zimowe zabawy malucha
Fly_PR | 2023-12-04
Spacer po parku lub lesie, ślizganie się na lodowisku, tropienie śladów zwierząt na śniegu to tylko jedne z wielu aktywności, które warto podejmować z maluchem podczas zimowych miesięcy. O czym warto pamiętać, planując ten czas, podpowiada Olimpia Wawrzaszek – neurologopeda i terapeutka wczesnego wspomagania rozwoju, ekspertka marki Mama i ja – wody źródlanej dedykowanej dzieciom kobietom w ciąży i kobietom karmiącym. czytaj »
Porada id 7238 Jak stymulować rozwój poznawczy u niemowląt?
Fly_PR | 2023-11-07
Mały człowiek jest bardzo ciekawy otaczającego go świata. Już od pierwszych miesięcy życia kieruje swoją uwagę w stronę dźwięków, jego wzrok przyciągają konkretne przedmioty i próbuje pierwszych potraw. Co zrobić, aby wszystkie te aktywności nie wpłynęły na przebodźcowanie niemowlaka, ale umożliwiły mu prawidłowy rozwój, podpowiada Olimpia Wawrzaszek – neurologopedka i terapeutka wczesnego wspomagania rozwoju, ekspert marki Mama i ja – wody źródlanej dedykowanej dzieciom i kobietom w ciąży. czytaj »
Porada id 7216 Dlaczego podawanie wody jest ważne dla rozwoju dziecka?
Fly_PR | 2023-09-29
Nawodnienie organizmu ma duże znaczenie dla wzrostu i rozwoju maluszka. Odpowiednia ilość płynów pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania narządów i układu nerwowego oraz wspomaga procesy trawienne. O tym, w jaki sposób dbać o zdrowie najmłodszych członków rodziny, mówi Olimpia Wawrzaszek – terapeutka wczesnego wspomagania rozwoju, neurologopedka i ekspertka marki Mama i ja. czytaj »
Porada id 7166 Małe dziecko, wielka sprawa – jak dbać o prawidłowe nawodnienie?
Fly_PR | 2023-07-17
Organizm dorosłego człowieka w 65% składa się z wody. W przypadku małych dzieci wskaźnik ten jest jeszcze wyższy i sięga nawet 78%. Prawidłowe nawadnianie jest zatem jednym z kluczowych czynników wpływających na dobre samopoczucie. Odpowiednie nawyki w zakresie uzupełniania płynów należy wyrabiać w maluchach już w pierwszych latach życia. A jak to zrobić? Cennych rad udziela Olimpia Wawrzaszek, neurologopedka i terapeutka wczesnego wspomagania rozwoju, ekspertka marki Mama i ja – wody źródlanej dedykowanej dzieciom, kobietom w ciąży i kobietom karmiącym. czytaj »
Porada id 6982 Jak jeść jajka na śniadanie?
OCG | 2022-05-17
Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne przesłanie wskazujące śniadanie jako najważniejszy posiłek dnia, który ma dać nam siłę, energię i zdolność koncentracji na cały dzień. A jaki produkt powinien znaleźć się w idealnym porannym menu? Oczywiście – jajko! czytaj »
Porada id 6981 Jak podać jajka z wiosennymi warzywami?
OCG | 2022-05-17
Okres wiosenny oznacza zieleń nie tylko w naturze, ale także na naszych talerzach. Nowalijki, takie jak szczypiorek, koperek, pietruszka, rzodkiewka czy szparagi, są w tym okresie najsmaczniejsze. Zatem kiedy już nabędziemy te dary wiosny w warzywniaku albo wyhodujemy we własnym ogródku, powinniśmy spożywać je jak najczęściej. Idealnym dodatkiem do nich są jaja. czytaj »
Porada id 5881 Przepis na zupę chlebową – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!!!
mniam | 2017-12-29
Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. czytaj »
Porada id 5878 Zdrowy smak natury: Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem
mniam | 2017-12-27
Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem to danie, które łączy w sobie trzy najważniejsze cechy – doskonale smakuje, świetnie prezentuje się na talerzu oraz przygotowane jest z samych wartościowych składników. czytaj »
Porada id 5822 Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan serem pleśniowym i cebulką
mniam | 2017-11-01
Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów. Jest to szybka w przygotowaniu i naprawdę wyjątkowa potrawa, która wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. czytaj »
Porada id 5661 Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowej
mniam | 2017-06-25
Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Ten przepis to propozycja na Focaccia w wersji bezglutenowej, która jest równie pyszna jak oryginalny wypiek i z pewnością sprosta oczekiwaniom kulinarnym miłośników pysznej kuchni oraz fanom włoskich klimatów. czytaj »
Znaleziono: 97