Wyśmienity, klarowny barszcz świąteczny, który podbije podniebienia domowników i gości! Poznaj wyjątkowy przepis na aromatyczny barszcz serwowany z uszkami z kapustą i grzybami. czytaj »
W tym roku ostatnim świętem, które przypada w niedzielę w 2020r. jest Święto Zmarłych. Zgodnie z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego z października z 2012r. pracodawca .... czytaj »
Wielkanocne dekoracje można wykonywać na różne sposoby z wielu materiałów. Papier, drewno i masa solna to tylko niektóre z produktów, z których można wycinać lub formować ciekawe kompozycje czytaj »
Większe lub mniejsze iglaste drzewko jest niezbędną częścią świątecznej aranżacji. Warto poddać je nowoczesnej dekonstrukcji, złamać stare zasady, niektóre elementy połączyć w nowy sposób, a inne zwielokrotnić. Prezentujemy efekt nowoczesnego podejścia do choinkowej tradycji w wysmakowanym wnętrzu. czytaj »
Chaczapuri, czyli przepyszny chlebek z serowym nadzieniem, jest podstawą gruzińskiej kuchni. Występuje w wielu wariantach – standardowym (wyłącznie z serem) lub z dodatkiem fasoli. Jednak każdy miłośnik kaukaskich smaków przyzna, że to chaczapuri adżarskie najbardziej zachwyca swoim wyglądem!
czytaj »
Jesień zbliża się wielkimi krokami. Ta pora roku kojarzy nam się z wieczorami spędzanymi na kanapie pod kocem, z gorącą herbatą w dłoni. Jesień kochamy także za pyszne, aromatyczne dania – szczególnie zupy. Jedną z propozycji, która świetnie sprawdzi się w chłodne dni, jest charczo, czyli gruzińska rozgrzewająca zupa. Jak ją przygotować? czytaj »
Okres Bożego Narodzenia to chyba jedyny czas w roku, kiedy tak dużą wagę przywiązujemy do wystroju wnętrz. I słusznie! Świąteczne dekoracje, w postaci ozdób choinkowych, stroików, świec i lampionów, pozwalają nam poczuć wyjątkowy klimat na długo przed Świętami. Warto jednak pamiętać o umiarze i postawić na jeden zestaw kolorystyczny. czytaj »
Jak często podajesz swojemu dziecku słodycze ze sklepowej półki? Czy nie lepszym rozwiązaniem jest przygotowanie pysznej przekąski we własnym domu? Otwiera to nowe możliwości eksperymentowania w kuchni oraz dostosowywania przepisów do preferencji dziecka. czytaj »
Komosa ryżowa nie bez powodu zyskuje na popularności, zawiera duże ilości błonnika i białka, ma niski indeks glikemiczny i jest lekkostrawna! Warto więc wprowadzić ją do swojego menu i korzystać z jej właściwości do woli. czytaj »
Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. czytaj »
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. czytaj »