Podobne porady

Zdrowy smak natury: Sycący Krem z batatów i pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią

mniam | 2017-09-23 20:08

Gęsty krem jest smakowity, pożywny i świetnie prezentuje się na talerzu, więc z powodzeniem można serwować go nawet wymagającym gościom. To świetna potrawa nawet dla osób niezbyt doświadczonych w kuchni – aromatyczna pasta i kuszący aromat pieczonej papryki gwarantują sukces. Krem jest smakowitą propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan. czytaj »

Znaleziono: 43
Porada id 5981 Pielęgnacja skóry w wielkim mieście z Dr Ireną Eris
media | 2018-05-30
Smog, kurz, spaliny i promieniowanie UV - skóra osób żyjących w wielkich miastach każdego dnia narażona jest na działanie niekorzystnych czynników, które zwiększają tzw. stres oksydacyjny, nasilając tym samym powstawanie zmarszczek. Jak najlepiej chronić skórę przed wolnymi rodnikami? Poznaj rytuał miejskiej pielęgnacji z Dr Ireną Eris! czytaj »
Porada id 5975 Zdrowy smak natury: Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem
mniam | 2018-05-28
Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. czytaj »
Porada id 5967 5 zasad pielęgnacji cery po 25. roku życia
media | 2018-04-26
Kiedy skóra zaczyna się starzeć? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, jednak większość badań wskazuje, że proces ten zaczyna się około 25. roku życia. Mniej więcej w tym czasie pojawiają się pierwsze minimalne zmarszczki, a z upływem lat coraz bardziej zauważalne stają się utrata objętości i gęstości. Aby opóźnić oznaki procesu starzenia, warto wprowadzić do swojego życia kilka podstawowych zasad pielęgnacji. czytaj »
Porada id 5957 Zdrowy smak natury: Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
mniam | 2018-04-16
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. czytaj »
Porada id 5946 Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
mniam | 2018-03-26
Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób czytaj »
Porada id 5881 Przepis na zupę chlebową – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!!!
mniam | 2017-12-29
Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. czytaj »
Porada id 5839 Harmonia wnętrz – urządzamy łazienkę inspirowaną naturą
Gastrosfera | 2017-11-23
Natura od wieków stanowi jedno z ważniejszych źródeł inspiracji artystycznych. W łazienkach dominują naturalne materiały, a kolorystyka bazuje na palecie barw ziemi. Podpowiadamy, jak urządzić łazienkę inspirowaną naturą. czytaj »
Porada id 5763 Regeneracja wprost z natury – błękitna krew
media | 2017-10-26
Przesuszona po lecie, podrażniona po nieudanym zabiegu, a może po prostu poszarzała i bez życia? Skóra czasem potrzebuje czegoś więcej niż codziennego oczyszczenia i nawilżenia. Jak skutecznie i bezpiecznie odżywić i zregenerować cerę w domowym zaciszu? Babcine sposoby czy profesjonalne produkty? – podpowiadamy, co przywróci zdrowy i piękny wygląd skóry. czytaj »
Porada id 5752 Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!
mniam | 2017-08-31
Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i nie tylko. Jest to pyszna propozycja, która smakuje wyśmienicie, a do tego świetnie nadaje się dla wszystkich amatorów słodyczy - także dla alergików. Nie zawiera glutenu, laktozy ani drożdży, jest prosty w przygotowaniu, oryginalny i efektowny. czytaj »
Porada id 5339 Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Gastrosfera | 2016-11-23
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! czytaj »
Znaleziono: 43