Wkrótce zasiądziemy przy świątecznym stole i będziemy delektować się wieloma przysmakami. Jednym z nich jest śledź, na którego my również mamy kilka sprawdzonych przepisów. czytaj »
W tym roku ostatnim świętem, które przypada w niedzielę w 2020r. jest Święto Zmarłych. Zgodnie z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego z października z 2012r. pracodawca .... czytaj »
Wielkanocne dekoracje można wykonywać na różne sposoby z wielu materiałów. Papier, drewno i masa solna to tylko niektóre z produktów, z których można wycinać lub formować ciekawe kompozycje czytaj »
Większe lub mniejsze iglaste drzewko jest niezbędną częścią świątecznej aranżacji. Warto poddać je nowoczesnej dekonstrukcji, złamać stare zasady, niektóre elementy połączyć w nowy sposób, a inne zwielokrotnić. Prezentujemy efekt nowoczesnego podejścia do choinkowej tradycji w wysmakowanym wnętrzu. czytaj »
Okres Bożego Narodzenia to chyba jedyny czas w roku, kiedy tak dużą wagę przywiązujemy do wystroju wnętrz. I słusznie! Świąteczne dekoracje, w postaci ozdób choinkowych, stroików, świec i lampionów, pozwalają nam poczuć wyjątkowy klimat na długo przed Świętami. Warto jednak pamiętać o umiarze i postawić na jeden zestaw kolorystyczny. czytaj »
Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. czytaj »
Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem to danie, które łączy w sobie trzy najważniejsze cechy – doskonale smakuje, świetnie prezentuje się na talerzu oraz przygotowane jest z samych wartościowych składników. czytaj »
Wyśmienity, klarowny barszcz świąteczny, który podbije podniebienia domowników i gości! Poznaj wyjątkowy przepis na aromatyczny barszcz serwowany z uszkami z kapustą i grzybami. czytaj »
Okres zimowy to trudny czas dla skóry twarzy – słabną jej naturalne mechanizmy obronne, co sprawia, że traci nawilżenie niemal dwukrotnie szybciej niż latem. Mróz, wiatr i suche powietrze w ogrzewanych pomieszczeniach naruszają barierę lipidową, a co za tym idzie – sprawiają, że skóra staje się odwodniona i szorstka. Na szczęście istnieje szereg sposobów, by o nią zadbać. czytaj »
Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów. Jest to szybka w przygotowaniu i naprawdę wyjątkowa potrawa, która wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. czytaj »
Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Ten przepis to propozycja na Focaccia w wersji bezglutenowej, która jest równie pyszna jak oryginalny wypiek i z pewnością sprosta oczekiwaniom kulinarnym miłośników pysznej kuchni oraz fanom włoskich klimatów. czytaj »