Komentarze do porady

Jak ugotować jajko na twardo?

Poradopedia.pl | 2020-04-12 07:51

Gotowanie jajek jest proste! Przeczytaj w jaki sposób szybko ugotować jajko na twardo. czytaj »

Zostaw komentarz:


Znaleziono: 15
~MarysiaD | 2015-06-29 13:02
Od jutra zaczynam odchudzanie, kto sie odchudza ze mną? Nie będzie łatwo ale trzeba się wziąć za siebie. Mam już dobry sposób na chudnięcie, wszyscy którzy są chętni proponuje zacząć od wipisania w google - xxally radzi jak szybko schudnąć
~tomaj | 2014-01-28 15:34
dokładnie, od razu do zimnej wody i od zagotowania 10 min, powyższy sposób to lipa, włożyłem jajka do gotującej wody na 10 min, i nie wyszły nawet na miękko.
~kacper | 2013-04-30 08:35
ten filmik był super
~sosa | 2012-12-06 09:30
Marek właśnie to Ty nie masz racji. Jajka na miękko wrzuca się do wrzątku na 3minuty a na twardo do zimnej wody i gdy ta się zacznie gotować nastawiamy stoper na 10minut po czym zdejmujemy z ognia i oziębiamy zimną wodą z kranu
~marek | 2012-09-19 19:17
@hybridfanka: wygląda na to, że to Ty niezłe bzdury piszesz, może nie rozumiesz co to jajko na twardo / jajko na miękko ?
~hybridfanka | 2012-08-09 13:43
boże, kto pisze taki bzdety. jajko na twardo wkłada się do zimnej wody, a na miękko do wrzątku o.O
~norek | 2012-05-14 20:01
I najlepiej też dodać do gotującej się wody łyżkę soli wtedy skorupka lepiej schodzi ;) po po około 8/9 min wyciągamy jajka z wrzątku i dajemy do naczynia z zimną wodą (powtórzyć czynność 2x zalać jajka zimną wodą) wtedy też z jajka lepiej schodzi skorupka ;)
~natalia | 2012-05-07 10:42
Bardzo dobrze, że są takie rady, bo są ludzie, co mają 20 lat i wciąż nie wiedzą, jak ja:)
~cinek | 2012-05-04 14:10
to głupio sie przyznac ale ja nie umiałem
~hah | 2011-11-23 18:56
no ludzie maja problemy, jajka na twardo ugotowac nie umieja :P
~Zyzio | 2011-11-17 19:38
Eeee tam, dla mnie mogą tracić kolor. To dla mojego piesia;-))))))
~adolf | 2011-10-22 13:48
poryło wam berety zeby pisac takie bzdety
~Jo | 2011-10-06 03:38
Wodę solimy, żeby skorupki łatwiej odchodziły. Dla niekumatych, to tą gorącą!
~Jajeczko od mistrza | 2010-10-01 09:16
Wykładamy jajko z lodówki i ogrzewamy w naczyniu z ciepłą wodą. Gotujemy wodę i do wrzątku za pomoca łyżki kolejno wkładamy jajka. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 10 minut. Wyjmujemy z wody i po ostygnięciu obieramy ze skorupki a potem jemy :P
~Brachypelma | 2009-07-30 14:25
Lepiej ugotować 8-9 min. bo od ok. 10 żółtka tracą kolor
Znaleziono: 15