Jak zrobić sos serowy - przepis
Poradopedia.pl | | 0 | Ocena: (głosy: 0)
Sos serowy to idealny dodatek do wielu dań gorących oraz sałatek. Możesz przygotować go samodzielnie, podążając zgodnie z poniższymi wskazówkami.
Przepis na sos serowy
Składniki:
- 20 dag sera pleśniowego typu gorgonzola;
- 50 ml białego wytrawnego wina;
- 50 ml gęstej śmietany;
- 1 łyżeczka masła;
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
- Pokruszony ser wrzuć do rondelka na rozgrzane masło i chwilę podgrzewaj, stale mieszając.
- Następnie dolej wino i nadal podgrzewaj. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się sera.
- Na koniec dodaj śmietanę i dopraw sos do smaku.
Sos serowy możesz podawać na gorąco lub zimno.
SMACZNEGO!
Oceń poradę: Przydatna Nie polecam