Podobne porady

Dlaczego Witamina C jest tak ważna dla naszego organizmu?

sensigray | 2018-11-20 13:29

Kwas askorbinowy, czyli popularna witamina C uchodzi za witaminę dobrą na wszystko. Chętnie sięgamy po nią w okresie zachorowań na grypę, to także naturalny eliksir młodości, który oczyszcza cerę, pomaga schudnąć i uodparnia organizm na choroby. Podpowiadamy jak włączyć ją do codziennego menu! czytaj »

Znaleziono: 471
(bez nazwy) Dieta bogata w smak
Gastrosfera | 2016-07-25
Niejednokrotnie dla osób pozostających na diecie problematyczny okazuje się deficyt smaku w dietetycznych daniach. Każdy organizm inaczej bowiem odbiera bodźce smakowe. Dlatego decydując się na stosowanie diety, warto przenieść ulubione smaki do menu, dodając wspomagające dietę przyprawy. czytaj »
Porada id 4949 5 sposobów na weekendową regenerację
Gastrosfera | 2016-04-25
Życie w biegu, ogromna ilość obowiązków zarówno w pracy, jak i w domu to bezpośrednie powody przemęczenia. Jeśli odczuwasz brak energii do działania, osłabienie, czy częste zmiany nastrojów – to znak, że czas na odpoczynek. Przedstawiamy 5 sprawdzonych sposobów na relaks! czytaj »
Porada id 4926 Jakie warzywa i owoce są obowiązkowe w diecie dzieci?
mniam | 2016-04-18
Warzywa i owoce powinny być jednym z podstawowych składników diety każdego człowieka, zarówno dorosłego, jak i dziecka. Czy jednak wszystkie warzywa i owoce spożywane przez dojrzałych są odpowiednie także dla najmłodszych? Jak wprowadzać je do menu malucha, aby zaszczepić w nim zdrowe nawyki żywieniowe? czytaj »
Porada id 4853 Pierwsze kroki z pierwszą łyżeczką
mniam | 2016-03-07
W życiu każdego malucha przychodzi czas, kiedy samo mleko przestaje mu wystarczać, a zainteresowanie niezanymi smakami staje się coraz większe. Wprowadzanie nowych pokarmów wiąże się także z zaznajamianiem dziecka z nowymi sposobami podawania posiłków. czytaj »
Porada id 4582 Zdrowotne zastosowanie dzikiego bzu
Gastrosfera | 2015-11-10
Drzewo życia – tak w kulturach germańskich traktowany był, ze względu na swoje właściwości lecznicze, dziki bez. Jedna z najstarszych roślin powszechnie występujących w całej Polsce uznawana jest za naturalne dobro i stosowana w domowej medycynie, jako źródło zdrowia. Jest to krzew, który osiąga od 3 do 10 metrów wysokości, ma intensywnie pachnące białe kwiaty, z których powstają kiście ciemnofioletowych owoców. czytaj »
Arbuz W zdrowym ciele zdrowy duch
Redakcja | 2015-09-29
Jesień kojarzy nam się z krajobrazami o ciepłych, złocistych barwach, pieszymi wędrówkami i grzybobraniem. Jest to także powrót do codziennych obowiązków – pracy i szkoły. Nie zapominajmy, że zmienna pogoda może przyczynić się do osłabienia naszej odporności. Oto kilka prostych porad jak przygotować organizm na zimę w te chłodniejsze dni. czytaj »
Porada id 4072 Warzywa mogą być naprawdę pyszne! - przepis na blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem
mniam | 2015-02-16
Doskonały przepis na lekkie, zdrowe i wartościowe danie z warzywami i tahini w roli głównej. Danie nie tylko świetnie smakuje i wygląda wyjątkowo apetycznie, ale także kusi genialnym sezamowym aromatem. czytaj »
Dieta na zimową porę
flyprpr | 2015-01-12
Jednym ze sposobów by zachować wymarzoną sylwetkę i uniknąć nadprogramowych kilogramów jest odpowiednio skomponowana dieta, wzbogacona o wartościowe nienasycone kwasy tłuszczowe, których doskonałym źródłem jest olej rzepakowy marki Rapso. czytaj »
(bez nazwy) Poznaj tajemnice mocnych kości - wapń i witamina D
Poradopedia.pl | 2014-05-12
Prawidłowe funkcjonowanie naszego układu kostnego zależy od wielu czynników, m.in. od aktywności fizycznej oraz odpowiedniej diety. Ważnymi składnikami codziennych posiłków są wapń i witamina D, które pomagają w utrzymaniu silnych i zdrowych kości. czytaj »
Porada id 3767 Kiedy i jak jeść posiłki?
Sfera | 2014-04-02
Jednym z przykazań naszej diety powinno być zalecenie wynikające z powiedzenia „śniadanie jedz jak król, obiad jak książę, kolację jak żebrak”. Warto wiedzieć nie tylko, co jeść, ale też kiedy i jak spożywać posiłki. Większość Polaków je natomiast rano niewiele bądź w ogóle, co może negatywnie wpływać na zdrowie i samopoczucie. Sprawdź, jakie korzyści płyną z dbałości o śniadanie – oto 5 argumentów, dla których warto jeść drugi posiłek, jeszcze przed obiadem. czytaj »
Znaleziono: 471