Autor: mniam | 28 May 2018 14:08
Tagi: przepis, wege, well well, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Zdrowy, smak, natury:, Przepis, na, zielone, kieszonki, z, wędzonym, twarogiem, i, pastą, z, pestkami, słonecznika,, ogórkiem, i, koperkiem
Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu - takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. Można podać je jako dodatek do dań z grilla, doskonale sprawdzą się jako przekąski imprezowe podczas spotkań z bliskimi lub przyjaciółmi. Wspaniale się prezentują, a do tego są oryginalne, lekkie i naprawdę smaczne, dlatego mogą stać się hitem każdego garden party. Z pewnością rozsmakują się w nich zarówno wegetarianie, jak i miłośnicy tradycyjnej kuchni. Świetnie smakują w towarzystwie pieczywa, grzanek, bagietek czosnkowych, a także z grillowanymi czy pieczonymi warzywami, tofu, kurczakiem i wieloma innymi dodatkami. Czas przygotowania to zaledwie 30 minut, warto wykorzystać przepis przy najbliższej okazji, np. podczas jutrzejszego śniadania! J
SKŁADNIKI
CZAS PRZYGOTOWANIA 30 min
LICZBA PORCJI 4 porcje
PRZYGOTOWANIE:
Sałaty myjemy, dokładnie osuszamy liście - większe dzielimy na pół. Formujemy z nich kieszonki, w które nakładamy pastę połączoną z wędzonym twarogiem. Gotowe kieszonki przewiązujemy szczypiorkiem i układamy na talerzu.
Wskazówka: Sałatę myjemy pół godziny wcześniej - zdąży wtedy osuszyć się i łatwiej uformujemy kieszonki (nie będą wyślizgiwały się z dłoni).
Porada: Do przygotowania dania wykorzystaj Pastę z pestkami słonecznika z ogórkiem i koperkiem Well Well
Gotowe! Wszystkiego Smacznego! Well-well.eu
-----------------------produkt wykorzystany w przepisie--------------------------------
Pasta z pestkami słonecznika, z ogórkiem i koperkiem marki Well Well to wyjątkowo pozytywne zaskoczenie dla podniebienia i prawdziwe odkrycie smakowe. Pasta łączy w sobie między innymi aromatyczny koperek, nieco kwaskowy ogórek i pyszne ziarno słonecznika. Wszystko tworzy bardzo oryginalny smak, zamknięty w kremowej konsystencji pasty przełamanej chrupiącymi dodatkami. Pasta nie zawiera konserwantów, barwników czy wzmacniaczy smaku, skomponowana jest jedynie ze składników pochodzenia roślinnego i dlatego z powodzeniem może zagościć również na stołach wegetarian czy wegan. Jest wspaniałym pomysłem na pyszne kulinarne podboje dla dzieci i dorosłych. Jednym z podstawowych składników pasty jest słonecznik - ziarno bogate odżywczo, zawierające witaminy A, C, E, B6, a także minerały takie jak magnez, wapń, żelazo, potas, sód oraz cynk. Pasta zawiera błonnik, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego organizmu.
Pasta z pestkami słonecznika, z ogórkiem i koperkiem marki Well Well jest oryginalnym produktem, który warto włączyć do swojego codziennego menu. Bezpieczny skład, pyszny smak, tylko roślinne składniki i brak konserwantów to atuty, które sprawiają, że produkt sprawdzi się nie tylko w kuchni wegan i wegetarian, ale także wszystkich dbających o zdrowie oraz urozmaicone menu dorosłych i dzieci. Pasta jest kulinarnie wielofunkcyjna, świetnie nadaje się na kanapki, jest bardzo atrakcyjna jako dodatek do dipów i sosów, można ją dodać do zupy, sałatki, farszu i wykorzystać na niezliczoną ilość sposobów.
www.well-well.eu
Marka: WellWell
Pojemność: 125 g
Cena: ok. 4,99 zł
*Well Well to marka oferująca produkty na bazie ziaren słonecznika, dyni oraz strączków. Wszystkie produkty marki Well Well są starannie skomponowane z najwyższej jakości składników, są bliskie naturze i charakteryzują się niewielkim stopniem przetworzenia. Pasty są wolne od sztucznych ulepszaczy smaku, barwników czy konserwantów. Produkty marki Well Well kierowane są do miłośników zdrowej, smacznej i różnorodnej kuchni, do osób w każdym wieku, świadomych potrzeby zdrowego odżywiania, dbających o swoje ciało oraz dobre samopoczucie, ceniących produkty naturalne, bogate w witaminy i wartości odżywcze, a także do osób otwartych na nowinki kulinarne i poszukujących nowych kulinarnych możliwości.