Autor: mniam | 16 April 2018 22:32
Tagi: przepis, wege, well well, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Zdrowy, smak, natury:, Przepis, na, jajka, faszerowane, w, skorupkach, z, awokado, i, pastą, z, pestkami, słonecznika
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję - sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. Proponowane danie ma same zalety - jest proste w przygotowaniu, przyrządzane jest z samych wartościowych składników, a do tego jest niezwykle efektowne. Śmiało można serwować je nawet wymagającym gościom, z pewnością podbije podniebienia miłośników tradycyjnej i wegetariańskiej kuchni. Czas przygotowania to zaledwie 30 minut, warto wykorzystać przepis przy najbliższej okazji.
SKŁADNIKI
8-10 jajek
2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
1 awokado
sok z 1/2 cytryny
pęczek rzodkiewek
świeża rzeżucha lub kiełki - np. pora lub rzodkwi
pieprz, sól
CZAS PRZYGOTOWANIA 30 min
LICZBA PORCJI 4-5 porcji
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy, następnie przecinamy bardzo ostrym, dużym nożem wzdłuż - razem ze skorupką. Wyjmujemy jajka ze skorupki i siekamy. Obieramy awokado, kroimy na dość drobne kawałki i skrapiany sokiem z cytryny. Rzodkiewki kroimy na półplasterki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy rzeżuchę lub kiełki, część odkładając do przybrania. Mieszamy wszystko dokładnie z Pastą z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well, doprawiamy ew. pieprzem i solą. Gotową masę nakładamy do pustych skorupek i dekorujemy kiełkami.
Wskazówka: Jajka należy zdecydowanie przeciąć ostrym, dużym nożem. Ostrożne i delikatne cięcie może pokruszyć skorupki.
Porada: Do przygotowania dania wykorzystaj Pastę z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
Gotowe! Wszystkiego Smacznego! Well-well.eu
-----------------------produkt wykorzystany w przepisie--------------------------------
Pasta z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią marki Well Well to fuzja smaków i włoskich aromatów zamknięta w oryginalnej paście, która wzbogaci codzienne menu miłośników zdrowej, smacznej i wartościowej kuchni. Pasta Well Well jest bliska naturze, nie zawiera konserwantów sztucznych dodatków, ani składników pochodzenia zwierzęcego. Jej roślinny skład sprawia, że śmiało mogą sięgać po nią wegetarianie, weganie, ale również zwolennicy tradycyjnej diety. Pasta z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią Well Well to nie tylko inspirujący smak, ale także źródło wartości odżywczych oraz błonnika wspomagającego prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego organizmu. Jednym z podstawowych składników pasty jest słonecznik - ziarno bogate odżywczo zawierające witaminy A, C, E, B6, a także minerały takie jak magnez, wapń, żelazo, potas, sód oraz cynk.
Pasta daje mnóstwo możliwości kulinarnych, można ją wykorzystać na wiele sposobów zarówno w prostych potrawach na zimno, jak i w nieco bardziej wymagających daniach na ciepło. W pyszny sposób urozmaica kanapki zastępując tradycyjne pasztety i serki. Wzbogaca farsze, sosy, dipy, podbija smak kremowych zup, sałatek, surówek, placków i zapiekanek. Może być także atrakcyjnym dodatkiem do krakersów, paluszków, krojonych warzyw i wielu innych smakowitych dań i przekąsek.
www.well-well.eu
Marka: WellWell
Pojemność: 125 g
Cena: ok. 4,99 zł
*Well Well to marka oferująca roślinne pasty na bazie ziaren słonecznika, dyni i ciecierzycy. Wszystkie produkty marki Well Well są starannie skomponowane z najwyższej jakości składników, są bliskie naturze i charakteryzują się niewielkim stopniem przetworzenia. Pasty są wolne od sztucznych ulepszaczy smaku, barwników czy konserwantów. Produkty marki Well Well kierowane są do miłośników zdrowej, smacznej i różnorodnej kuchni, do osób w każdym wieku, świadomych potrzeby zdrowego odżywiania, dbających o swoje ciało oraz dobre samopoczucie, ceniących produkty naturalne, bogate w witaminy i wartości odżywcze, a także do osób otwartych na nowinki kulinarne i poszukujących nowych kulinarnych możliwości.