Autor: mniam | 26 February 2018 22:44
Tagi: przepis, tarta, well well, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Przepis, na, wytrawną, tartę, z, warzywami, z, aromatyczną, pastą, dyniową, z, marchewką, i, imbirem
Oryginalny, aromatyczny przepis na wytrawną tartę z niebanalnymi dodatkami to doskonały pomysł na przystawkę lub danie główne, które z pewnością zrobi wrażenie i zachwyci domowników oraz gości.
Tajemnica smaku tej wyśmienitej tarty tkwi w wyjątkowych przyprawach i dodatkach. Przepis jest prosty, więc poradzi sobie z nim każdy amator gotowania, a efekt końcowy na pewno będzie zniewalający.
SKŁADNIKI
Na ciasto:
Na nadzienie:
PRZYGOTOWANIE
Z mąki, masła, jajek i odrobiny soli szybko zagniatamy ciasto. Wstawiamy je na pół godziny do lodówki. Warzywa lekko podsmażamy na klarowanym maśle (każdy rodzaj osobno) i odstawiamy. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy, po czym wylepiamy nim formę do tarty. Podpiekamy 10-15 minut w temperaturze 180 st. C. Wyjmujemy z pieca, na dnie rozsmarowujemy 1 opakowanie pasty z pestkami dyni z marchewką i imbirem marki Well Well, układamy warzywa, doprawiając je solą, pieprzem oraz tymiankiem. Śmietanę lub jogurt, jajka i drugie opakowanie pasty Well Well miksujemy, a następnie wylewamy na warzywa. Całość zapiekamy przez około 30 minut w temperaturze 160 st. C.
Wskazówka: Przed podpiekaniem ciasta możemy wyłożyć je folią aluminiową i wysypać na nią suchy ryż lub drobną fasolkę - dzięki temu nie będzie się nadmiernie wybrzuszać i nie zabierze miejsca do wyłożenia farszu.
Gotowe! Wszystkiego Smacznego! Well-well.eu
-----------------------produkt wykorzystany w przepisie--------------------------------
*Nowa Pasta z pestkami dyni z marchewką i imbirem marki Well Well jest aromatycznym, zaskakującym w smaku pomysłem na zdrowe, pożywne śniadanie, sycącą przekąskę lub oryginalny dodatek do różnych dań. Jest to kremowa, lekko pikantna pasta, skomponowana wyłącznie ze składników roślinnych. Za zdrowe tłuszcze i moc wartości odżywczych odpowiadają pestki dyni będące jednym z głównych składników pasty. Ziarna dyni są skarbnicą składników odżywczych, witamin i minerałów, a do tego polecane są na dietach odchudzających. Zawierają między innymi cynk, magnez i potas, są źródłem witaminy E, witamin z grupy B, witaminy A, K, C oraz cennej witaminy D, stanowią także źródło kwasów tłuszczowych. Pasta Well Well zawiera sporą ilość białka, jest również bogata w błonnik pomagający w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego organizmu. Smakowite połączenie wartościowej dyni, słodkiej marchewki i aromatycznego imbiru sprawia, że nowa pasta marki Well Well jest bardzo atrakcyjnym kąskiem dla wszystkich miłośników zdrowej, wartościowej kuchni i orientalnych smaków. Naturalny skład i brak dodatków pochodzenia zwierzęcego sprawiają, że pasta z powodzeniem może być spożywana przez wegetarian i wegan.
Pasta z pestkami dyni z marchewką i imbirem Well Well to nie tylko doskonała propozycja na poranną kanapkę, lecz także morze kulinarnych możliwości. Smakowite inspiracje można czerpać ze strony firmowej www.well-well.eu, na której znajduje się wiele niebanalnych przepisów na efektowne, a zarazem zdrowe i proste w przygotowaniu dania, które zrobią wrażenie na wymagających gościach i z pewnością podbiją podniebienia nawet wybrednych smakoszy.
www.well-well.eu
Marka: WellWell
Pojemność: 125 g
Cena: ok. 4,99 zł
*Well Well to marka oferująca roślinne pasty na bazie ziaren słonecznika, dyni i ciecierzycy. Wszystkie produkty marki Well Well są starannie skomponowane z najwyższej jakości składników, są bliskie naturze i charakteryzują się niewielkim stopniem przetworzenia. Pasty są wolne od sztucznych ulepszaczy smaku, barwników czy konserwantów. Produkty marki Well Well kierowane są do miłośników zdrowej, smacznej i różnorodnej kuchni, do osób w każdym wieku, świadomych potrzeby zdrowego odżywiania, dbających o swoje ciało oraz dobre samopoczucie, ceniących produkty naturalne, bogate w witaminy i wartości odżywcze, a także do osób otwartych na nowinki kulinarne i poszukujących nowych kulinarnych możliwości.