Autor: Sfera | 30 September 2013 09:12
Tagi: parówki, parówki panierowane, przekąska, przepisy, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Przekąska, idealna, na, jesienne, popołudnie?, Parówki, panierowane, z, sosem
Chłodne i deszczowe popołudnia nie nastrajają optymistycznie do wyjść i spotkań poza domem. Pokuśmy się więc o przygotowanie towarzyskiego spotkania u siebie. Podczas niego świetnie sprawdzą się parówki panierowane z sosem wiosennym. Zaserwowanie popularnych „Paryżanek” w oryginalnej formie okaże się prawdziwym kulinarnym sukcesem.
Przepis na „Paryżanki” panierowane z sosem wiosennym poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy:
Składniki:
Wykonanie:
Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.
Składniki:
Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!