Autor: Poradopedia.pl | 27 April 2013 15:44
Tagi: desery, lody, przepisy, truskawki, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Przepis, na, lody, truskawkowe
Lody i truskawki? Idealne połączenie!
Składniki
Przygotowanie
Truskawki myjemy i pozbawiamy listków a następnie miksujemy. Mus truskawkowy przelewamy do rondelka i gotujemy przez ok. 3 minuty ciągle mieszając, żeby pozbyć się nadmiaru wody. Po zagotowaniu studzimy.
Jajka dokładnie myjemy i parzymy wrzącą wodą. Następnie wbijamy je do naczynia i miksujemy na puch z 6 łyżeczkami cukru pudru.
Śmietankę ubijamy, dodając 2 łyżeczki cukru pudru. Zmiksowane jajka dodajemy do ubitej śmietanki i delikatnie mieszamy. Dodajemy mus truskawkowy i ponownie mieszamy.
Całą masę przelewamy do naczynia i wstawiamy do zamrażarki na co najmniej 4 godziny.