Autor: Poradopedia.pl | 27 April 2013 15:00
Tagi: desery, lody, przepisy, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Przepis, na, lody, bananowo-czekoladowe
Lody z bananami i czekoladą to świetne połączenie!
Składniki
Przygotowanie
Pół tabliczki czekolady rozpuszczamy na parze, przekładamy do rękawa cukierniczego z cienką końcówką i wyciskamy na pergamin cienkie "wężyki" a następnie wstawiamy je do lodówki.
Resztę czekolady trzemy na tarce.
Banany miksujemy z cukrem i sokiem z cytryny.
Kremówkę ubijamy na puch.
Mieszamy delikatnie ubitą śmietankę z masą bananową i z utartą czekoladą.
Przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki.
Lody są gotowe po ok. 3 godzinach. Przed podaniem dekorujemy je czekoladowymi "wężykami".