Autor: vbn765 | 19 March 2009 12:08
Tagi: jajka, jajka w grzance, kuchnia, smażenie, śniadanie, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Jak, zrobić, jajko, w, grzance?
Potrzebujemy do naszego śniadania następujące składniki (proporcje na 4 osoby):
W jaki sposób przygotowujemy?
1. W każdej kromce robimy dziurę wielkości trochę większej niż oko.
2. Podsmażamy kromki na maśle z jednej strony, aby się zarumieniły (bierzemy na razie tylko połowe masła). Zdejmujemy grzanki z patelni,
3. Dodajemy resztę masła i kładziemy grzanki nieusmażoną stroną na patelnię.Wbijamy w każdą grzankę jajko, solimy i smażymy pod przykryciem, aż białko się zetnie.
4. Posypujemy szczypiorkiem i gotowe :-)
Dodatkowe informacje:
Grzanki świetnie smakują z dodatkiem smażonego bekonu.