Autor: daisy1 | 23 May 2008 17:14
Tagi: kuchnia polska, rosół, zupa, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Jak, zrobić, rosół?
Składniki na ok. 4-5 osób:
mięso wołowe, noga lub skrzydło z kurczaka lub indyka
włoszczyzna
pieprz w ziarnkach (szt 5)
kawałek cebuli
listek laurowy
1 kostka rosołowa z kury albo mała łyżeczka Vegety
1 łyżeczka soli
makaron - ok. 150-200g.
Przygotowanie:
1) Do garnka wkładamy mięso i zalewamy gotującą wodą z czajnika.
2) Dodajemy w całości 4 marchewki, pietruszkę z natką, seler, por, mały kawałek cebuli, listek laurowy, pieprz. Solimy. Jak się trochę pogotuje dodajemy 1 kostkę rosołową lub łyżeczkę Vegety. Gotować na bardzo małym ogniu ok. 2 godz.
3) Gotujemy makaron.